Vezetői hozzászólás a kollektív munkaügyi vita eredményéhez

Tisztelt Kollégák!

  Az Indirekt állományhoz szeretnék most szólni, mert a Szakszervezeten belül elsősorban az ő képviseletüket vállaltam fel és közösen a szakszervezeti vezetéssel együtt azon dolgoztunk, hogy mindenki előrébb jusson egy pár lépéssel, ne csak az anyagi boldogulásra, hanem a kollektíva megőrzésére is maradjon esély ezekben a nehézségekkel teli időszakban.

A bérfejlesztésnél elért eredményekről néhány szóban annyit mondanék, örülök, hogy sok pozitív visszajelzés érkezett az elért eredményekkel kapcsolatban. A tárgyalásokról és az ott elhangzott ajánlatokról sajnos nem áll módunkban információt kiadni, de annyit megjegyezhetek, az ajánlatok a kiindulási időpontban valahol a béka nemesebbik fele és a kontinentális talapzat alja között helyezkedett el. Többszáz munkaóra eredménye volt, hogy minden tényezőt összeszedve előkészítsük a tárgyalás alapját képző anyagokat, amiben benne volt az EUR árfolyam változása, a vállalat forgalma és bevételének alakulása, a létszám változás hatása és a vállalati KPI-ok alakulása. Ezen kívül felvettük a kapcsolatot sok külsős szakszervezettel és összegyűjtöttük az infót a magyarországi vállalatok helyzetéről, elért béremelések mértékről.

(Hozzátenném, személyesen nem is voltam érintve a bértárgyalásokban, mert vezetőségi bérsávban vagyok és mi nem tartozunk a kollektív szerződés hatálya alá. Többször számonkérték már rajtam, hogy vezetőségi tag vagyok és Szakszervezeti tisztséget is ellátok. Nem jó érzés ott állni és védekezni azzal, hogy ebben sem jogi, sem etikai kifogás nem lehet!)

Köszönjük szépen a támogatásotokat, amit a bérfejlesztési tárgyalásokhoz adtatok, ez minket is és a vezetést is meggyőzte, hogy igenis van mögöttünk álló támogatás és a dolgozók igénylik a képviseletüket a bértárgyalások során! Ez azt jelenti, hogy ilyen támogatással tudtunk erőt mutatni és könnyebben érvényesíteni a szempontjainkat a tárgyalások során.

Úgy gondolom, hogy a tárgyalások eredménye kompromisszum volt, de a lehetséges maximumot kihoztuk ebből. Mivel így már van hivatkozási alapunk arra, hogy tudtunk eredményt felmutatni, szeretnélek benneteket megkérni, hogy ha tudjátok, akkor támogassátok a Szakszervezetet azzal, hogy beléptek és így ne kerülhessünk olyan helyzetbe, mint tavaly, hogy az indirekt állomány minimálisan képviselteti magát, így nem marad esély az egyezkedésre a nevükben!

Segítségeteket és támogatásotokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel

Tóth Krisztián

2021. március 31.

Szerző: Kósa János

1 hozzászólás

  • Turai Krisztina says:

    Bizony,, nagyon jo lenne ha nem csak várnák sokan (tisztelet a kivételeknek) az emelt fizetést amíg mi harcolunk érte …., hanem legalább kicsit részt is vennének, ezen jo dolgok elérésében. 👍🙂😁.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólok

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük